menu

Costa Luminosa

Costa Luminosa
Cruisemaatschappij Costa Cruises
Bouwjaar 2007
Brutoton 92700
Lengte en breedte 294 meter lang, 32 meter breed
Passagiers 2260 (max. 2.826)
Bemanning 1100
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
86.9
Totale gemiddelde

86.9/100

Service ( 87.5 )
Eten ( 88 )
Hutten ( 87.5 )
Entertainment ( 83.5 )
Prijs/kwaliteit ( 88 )

Beschrijving

Costa Luminosa **** is een wat groter schip dat gebouwd is in 2009 van Costa Cruises.

Het schip heeft als hoofdrestaurant Ristorante Taurus. Andere restaurants zijn het buffetrestaurant Buffet Andromeda en het specialiteitenrestaurant Club Luminosa (toeslag) waar ongebruikelijke ingrediënten op het menu staan die je niet snel bij elkaar op een bord zult vinden. De gasten in een spa hut, dineren in het Samsara restaurant (voor niet-spagasten een toeslag). Er zijn talloze bars door het gehele schip zoal een pianobar en een lounge Grand Bar Elettra met dansvloer.

Ontspannen kan in de Samsara spa  (3500 m2) met fitnesszaal, thalassozwembad, sauna’s en een Japanse tearoom. Zwemmen kan in een van de twee zwembaden waarvan er een een schuifdak heeft. Sporten kan op het joggingtrack of op het sportveld. Het schip heeft tevens een skatebaan (toeslag), 4D bioscoop (toeslag), Grand Prix simulator (toeslag) en een puttinggreen inclusief golfsimulator (toeslag).

Zusterschip is Costa Deliziosa

De Costa Luminosa is in september 2022 overgegaan naar Carnival Cruise Line als Carnival Luminosa.

Wil je weten hoe het schip er uitzag? Kijk hier op Cruisereiziger.nl

Vraag een offerte voor de Costa Luminosa aan bij:

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Costa Luminosa Costa Luminosa Costa Luminosa

Recensies (2)

Ans en Wim Willemsen
Costa Luminosa 88.8
88.8

Dit zou onze 5e cruise worden, want het werkt verslavend. Ook mijn broer en schoonzus zouden meegaan, want die hadden na de eerste keer ook wel weer zin in een volgende relaxte vakantie. Na een korte oriëntatie besloten we om dit keer met de Costa Luminosa te gaan, omdat deze een aantal eilanden aandeed, die wij eerder niet hadden bezocht. Ruim van tevoren geboekt bij Cruisetravel. Dit keer gekozen om via Parijs naar Miami te vliegen en dat is uitstekend bevallen. Een domper was wel, dat mijn vrouw Ans vlak voor ons vertrek gordelroos kreeg boven haar linkeroog. 2 dagen voor vertrek van de Luminosa kwamen we in Miami aan om te acclimatiseren en de stad een beetje te verkennen. De eerste dag waren we vanwege de reis zo uitgevloerd, dat we meteen naar bed zijn gegaan. De volgende morgen van een heerlijk ontbijt genoten in het Marriott Courtyard hotel in Coral Cables. Ans haar oog is erg gezwollen en zij kan haar lenzen niet indoen, toch houdt zij zich kranig en gevieren lopen we in een stralend blauwe lucht richting de grote winkelstraat Miracle Mile waar we bij een frans cafeetje heerlijke cappuccino hebben gedronken. Aansluitend de bus genomen naar het exquise winkelparadijs voor de Happy Few, het Village of Merrick Park. Een prachtig winkelcentrum, gelegen in een prachtig park met fonteinen, gezellige zitjes en restaurants. Het winkelcentrum zelf was verdeeld over verschillende vleugels en niveaus. De winkels waren prachtig, doch de spulletjes, die zij aanboden overtroffen ver ons bestedingsniveau, dan maar naar elders, want ik zocht nog wat sportkleding voor de gym op de boot.
Van de receptie in ons hotel hadden we gehoord, dat er in Dadeland een mooie sportwinkel was waar alle mogelijke sportoutfits te krijgen zouden zijn. We konden daarheen gelukkig te voet naar toe en we stonden versteld over het enorme aanbod aan sportkleding en attributen. Toen we terug kwamen in het hotel ons eerst opgefrist voor het avondeten. Die avond zouden we kreeft gaan eten in een restaurant, dat ons was aangeraden door de Customs Officer bij binnenkomst op de luchthaven van Miami. Het was geweldig eten en het was er berendruk. Het duurde ook erg lang voordat we taxi terug hadden naar ons hotel. Moe maar voldaan doken we ons mandje in, want de volgende zou de grote dag worden voor de inscheping.
Na een goede nachtrust met z'n allen ontbeten, de koffers gepakt en de rekening betaald. Daarna een taxi georganiseerd, één met voldoende bagage capaciteit, want met 4 personen is dat heel wat.
We hadden een gezellige chauffeur, die volop babbelde. Na een rit van zo'n half uur kwamen we in de cruisehaven aan en daar lag dan onze Costa Luminosa. Omdat we alle gegevens via internet al hadden gecommuniceerd was het inschepen een fluitje van een cent. We kregen een prachtige hut met balkon op dek 8. Ook de koffers waren er snel en konden we dus snel uitpakken en inruimen. We waren zo mooi op tijd, dat we onze lunch in het buffetrestaurant konden gaan halen. Zoals op alle cruiseschepen moesten we bij binnenkomst in het restaurant onze handen desinfecteren om aan de hygiëneregels te voldoen.
Er waren inmiddels al veel passagiers aan boord en dat was ook te merken aan de liftbewegingen.
De sloepenrol (drill) werd om ca. 17.00 uur gehouden en dit keer moesten we de reddingsvesten aandoen, wat bij eerdere cruisen niet nodig was. De drill verliep soepel en snel en aansluitend konden we aanschuiven voor het diner in het restaurant, waar we een vaste plaats kregen. Vooraf een wijnarrangement genomen, waar ik later toch wat spijt van had, want de wijnen van dit arrangement konden de toets der kritiek niet doorstaan.
Veel geld voor slechte kwaliteit en dat voor een land als Italië wat toch zeer gerenommeerde kwaliteitswijnen produceert. Uiteindelijk de ober zover gekregen, dat hij ons een andere wijn schonk, die beduidend beter was.
De boot vertrok 's avonds om 23.00 uur om richting te zetten naar de Bahamas waar we tegen 12.00 uur aankwamen. Zo te zien waren we niet de enigen, die hier op visite kwamen, want ook de Disney Dream, de Carnival Glory en Carnival Fantasy waren ook van de partij.
Vooraf hadden we een excursie geboekt voor een trip met de glasbodemboot om naar vissen en koraal te kijken, doch dit viel erg tegen. Het mooiste was feitelijk nog de prachtige villa's en paleisjes van de Rich and Famous, die hier hun optrekjes hebben. Wat een weelde. Niet getreurd, wij genieten van het prachtige weer zon en 28ºC en een heerlijk briesje. We voelen ons heerlijk, behalve Ans, die nog flinks last heeft van de gordelroos, maar laat zich niet kisten en geniet volop mee. Het diner was weer heerlijk en we raakten in gesprek met onze buren, een stel uit Mendoza, Argentinië, die al een trip naar New York achter de rug hadden met hun 2 dochters, die helaas voor hen daarna weer naar huis moesten.
De volgende dag zouden we een zeedag hebben en konden we het schip eens goed verkennen. De sportzaal was snel gevonden en de 2 broers hebben zich daar tegoed gedaan aan enige beweging, wat wij de gehele cruiseduur hebben kunnen volhouden. Het diner zou worden opgeluisterd door de kapitein, zodat alle heren zich in smoking staken en de dames in het lang ter tafel verschenen. Zo iets is een lust voor het oog en getuigt van distinctie. Wat ons wel is opgevallen was, dat het ontsmetten van de handen niet verplicht werd opgespoten door een bemanningslid, zoals wij op andere cruises hadden ervaren, doch vrijblijvend stond er een dispenser bij de entree van het restaurant. Dit is volgens ons een misser, want zo laat je mensen toe, die mogelijk de oorzaak kunnen zijn van het Noro-virus waar altijd zoveel over te doen is in de cruisewereld.
Het was een geweldig diner waarbij de menukaart in het Nederlands werd gepresenteerd. Dat kwam, omdat aan boord een Nederlandse hostess was en die was erg goed en had veel aandacht voor de 32 Nederlands talige gasten (20 Nederlanders en 12 Belgen). De volgende ochtend ging het beter met het oog van Ans en kon zij voor het eerst weer haar lenzen in. De boot was inmiddels aangekomen op de Turks en Caicos-eilanden.
Na wat te hebben geshopped zijn we naar het strand gegaan en hebben heerlijk gesnorkeld en gezwommen.
Helaas duurde dit verblijf erg kort, want om 13.00 uur vertrokken we alweer richting Jamaica.
Niet getreurd er was aan boord nog zoveel te zien, dat we onze tijd zeker goed konden besteden en bovendien hadden de mannen hun halfuurtje in de sportschool nog tegoed.
De volgende dag kwamen om 12.00 uur aan in Ocho Rios (Jamaica). Alle excursies waren vol, dus hebben we zelf wat georganiseerd. In de haven hebben we een busje gecharterd, die met ons en onze gids Sandrine een rondtrip hebben gemaakt. Een aantal leuke plekjes bezocht, echter overweldigend kwam het niet over. Als we het niet hadden gezien, hadden we ook niets gemist. Bij terugkeer kreeg Ans last van haar keel. Dat hield de volgende morgen aan, zodat ik besloot naar de scheeparts te gaan, die verschillende medicijnen meegaf, die echter niet echt hielpen. Dus maar verder modderen. Inmiddels waren we aangekomen op Grand Cayman en hadden besloten het rustig aan te doen en lieten ons met een busje naar een strand brengen waar we een paar uurtjes hebben genoten van zon, zee en een heerlijk drankje. Tijdig met het busje teruggegaan naar de stad om er nog wat te winkelen, want m'n schoonzuster zat erg verlegen om Chanel 5, wat hier op zo'n taxfree eiland aanmerkelijk goedkoper is dan elders. Wederom genoten van een uitstekend diner, keuzes uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Tijdens dit diner kwamen de obers helemaal los om met gasten te dansen en één ober was zo goed gevoiced, dat hij een staande ovatie kreeg. Een heel ontspannen sfeer met allemaal gelijk gestemden. De tijd vliegt, want de volgende dag zitten we weer een hele dag op zee op weg naar het eiland Roatan voor de kust van Honduras. Die dag kregen we van onze Nederlandse hostess Ada een rondleiding door de keuken, spic en span en het personeel is gedrild in het opvolgen van hygiëneregels.
Bij het diner moest mijn schoonzuster helaas verstek laten gaan, omdat zij zich niet goed voelde. Jammer, want het eten was weer erg lekker.
Wederom op tijd meerden we aan in de haven van Roatan. Gelukkig konden we nog op tijd een excursie boeken naar het strand van TABAYANA (The lost Caribbean). De busrit ernaar toe gaf een prachtige natuur te zien in een glooiend landschap met kleine dorpjes. Het strand was één van de mooiste, die we tijdens deze reis hadden bezocht, mooi fijn zand, goede beschutting van palmbomen en heerlijk zwemwater. Ook onze Argentijnse buren waren van de partij en die zijn verslingerd aan duiken en snorkelen en konden dus hun hart ophalen.
Die avond hadden we voor de 2e keer een captain's evening, dus wederom in gala aangetreden.
Het diner werd wederom een succes, niet alleen door het goede eten doch ook door de wervelende wijze waarop de obers hun gasten vermaakten. Ook ditmaal werd er gedanst en in polonaise door het restaurant gesjokt. Tijd om een afzakkertje te halen in de grote bar waar een grote groep Amerikanen en Canadezen aan het dansen was. Zij hadden nl. hun eigen dansleraren meegenomen en hadden 2 tot 3x per dag dansles.
Een heel gezellige ervaring. Daarna weer het mandje in om de accu weer op te laden voor de volgende bestemming. Na een uitstekende nachtrust ontbeten en van ons balkon gekeken naar het aanmeren op onze laatste bestemming, het eiland Cozumel (voor de kust van Mexico). Hier hadden we een excursie geboekt voor het Playa Mia strand met lunch ter plaatse. Ook hier voldoende beschutting van palmbomen en heerlijk zwemwater om te snorkelen. Voor de rest is er van alles te beleven.
Nog een dag op zee voordat we weer zouden aanleggen in Miami.
Onze hostess Ada had de groep Nederlanders uitgenodigd voor de procedure bij ontscheping, zodat we op de hoogte zouden zijn van alle ins en outs. 's avonds de koffers gepakt, die voor 23.00 uur op de gang moesten staan. Voor de laatste maal gegeten in het restaurant en afscheid genomen van onze Argentijnse buren.
De volgende dag kwam de Luminosa al om 05.45 uur aan in Miami en hebben wij om 06.00 uur ontbeten.
Om 10.00 uur werden we omgeroepen om van boord te gaan en om 11.15 uur waren we door de douane.
Het was een geweldige ervaring met de Costa Luminosa. Zeker voor herhaling vatbaar.
Na buitenkomst een taxi genomen naar ons hotel, want we wilden Miami nog wat beter leren kennen.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2014

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
  • Zie beoordeling en recensie
Negatieve punten
  • Slechte wijnen
  • Betere controle op ontsmetting handen gasten
Geplaatst op 22 maart, 2014 15:40
THGV
Costa Luminosa 85.0
85.0

Wij hadden een leuke cruisevakantie!

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Gezellig en mooie Taurus restaurant en gratis water in het buffetrestaurant
  • Aangenaam balkonkajuit
  • Eerlijk en goed kajuitpersoneel
Negatieve punten
  • Aanleg in de havens was te kort.
  • Te kleine zwembaden, 's morgens te koud water.
  • Te dure excursies.
Geplaatst op 20 juli, 2017 18:26

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen