menu

Celebrity Ascent

Celebrity Ascent
Cruisemaatschappij Celebrity Cruises
Bouwjaar 2023
Brutoton 129.000
Lengte en breedte -
Passagiers 2.918
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
94
Totale gemiddelde

94/100

Service ( 95 )
Eten ( 100 )
Hutten ( 95 )
Entertainment ( 90 )
Prijs/kwaliteit ( 90 )

Beschrijving

De Celebrity Ascent is eind 2023 in de vaart gekomen. Ze is een zusterschip van de Celebrity Edge,  Celebrity Apex en Celebrity Beyond. Het schip biedt waarschijnlijk ook plaats aan 2.918 passagiers

De revolutionaire hutten zorgen voor het wegvallen van grenzen tussen de hut en het balkon. De Edge hutten met een Infinite Veranda introduceren een drempelloze ruimte van het moment van binnenkomen tot aan de rand van het water. Door middel van één knopje krijg je direct ruime toegang tot de zee. Een andere knop zorgt ervoor dat je het licht en temperatuur zelf kunt regelen. Dit design voegt 23% meer oppervlakte toe en 10% grotere badkamers dan de Celebrity Solstice klasse.

‘Eden’ is de naam van een drie dekshoge lounge met 7000m2 glas zodat gasten zich verbonden voelen met buiten. Drie ontwerpers hebben de handen ineen geslagen voor deze unieke nieuwe ruimte die in de morgen, middag en avond iedere maal een andere beleving biedt aan de gasten.  ’s Morgens kunnen gasten hier rustig wakker worden met yoga en een kop koffie met een croissantje. In de middag wordt de ruimte gebruikt voor lezingen en proeverijen, zoals cocktails en wijn. ’s Avonds verandert de ruimte in een podium voor muzikanten en andere optredens. Bovendien worden smaakzintuigen geprikkeld in het Eden Restaurant

De ultieme plek om rust te vinden, heet “The Retreat”. Een privé zwembad, een The Retreat Lounge met een persoonlijke butler en een exclusief Suite Class Restaurant “Luminae @ The Retreat” .

Vraag een offerte voor Celebrity Ascent aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise  

Nieuwsberichten

Miriam

Recensies (1)

Jan Blokland
Celebrity Ascent 94.0
94.0

Na vorig jaar met de Apex naar Noorwegen te zijn geweest, dit jaar een rondje Middelandse Zee gedaan met de Ascent van Celebrity. De reis begon in Barcelona met stops in Villefranche - Santa Margeritha - overnachting in La Spezia - Rome - Napels en weer terug naar Barcelona. Het schip is iets groter dan de Apex ( 20 mtr ) en kan dus ook iets meer passagiers meenemen. De ruimte aan boord is echter prima en er heerst nergens een gevoel van overdreven drukte.

Celebrity is niet de meest goedkope maatschappij maar de geleverde kwaliteit van schip, eten en entertainment is zeker in overeenstemming met de prijs. Enig minpunt zijn de zeer hoge kosten van een drankpakket. Ruim 100 euro per dag is t.o.v. andere rederijen toch wel een bijzonder stevige prijs. Wij hebben dan ook maar de keuze gemaakt om onze drankjes apart af te rekenen.

Ondanks dat het mei vakantie was, is de Nederlandse deelname op deze uitverkochte cruise beperkt tot een tiental Nederlanders.

De volgende cruise met, dit keer de Silhouette vanuit Rotterdam naar de Noordse Fjorden is al geboekt en zal in juli plaatsvinden. We kunnen dan een vergelijk maken tussen de wat oudere schepen en de laatste Edge klasse

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2024

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
  • Schip - Eten - Entertainment
Negatieve punten
  • Zeer duur drankpakket
Geplaatst op 25 juni, 2024 21:52

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen