menu

Carnival Legend

Carnival Legend
Cruisemaatschappij Carnival Cruise Line
Bouwjaar 2002
Brutoton 85.920
Lengte en breedte 293,5 meter lang, 32,3 meter breed
Passagiers 2124
Bemanning 930
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
83
Totale gemiddelde

83/100

Service ( 85 )
Eten ( 80 )
Hutten ( 80 )
Entertainment ( 80 )
Prijs/kwaliteit ( 90 )

Beschrijving

Carnival Legend **** van Carnival Cruise Line is een middelgroot schip uit de Spirit klasse dat plek biedt voor ruim 2000 passagiers. In 2014 heeft het schip de laatste verbeteringen gekregen. De Carnival Legend is het zusterschip van de Carnival Spirit, Carnival Pride en Carnival Miracle. Net als andere Carnival schepen is het een levendig schip waar veel georganiseerd wordt.

Het hoofdrestaurant heet Truffles en bevat twee verdiepingen. In het buffetrestaurant Unicorn Cafe zijn is onder andere een pizzeria. De specialiteitenrestaurants zijn een steakhouse (toeslag), Sushibar en de mogelijkheid om deel te nemen aan een chef’s diner (toeslag). Uiteraard zijn er vele bars zoals een sportsbar en een pianobar. Bijzonder is de weddingchapel; de kapel waar huwelijksgeloften kunnen worden hernieuwd.

Voor de jeugd zijn er uitgebreide kinder- en jongerenclubs met eigen ruimtes. Op het bovenste dek bevindt zich een aquapark WaterWorks met o.a. een twister glijbaan. De spa is bijna 1350 m2 met hottubs, sauna’s, stoomruimtes en fitness. In het afgesloten Serenity gebied met een zwembad en een hottub mogen alleen volwassenen komen. Er  zijn twee middenzwembaden. Sportievelingen kunnen gebruik maken van onder andere een sportveld, joggingbaan, minigolfbaan en een afslagplek voor golfers.

Vraag een offerte voor Carnival Legend aan bij:

Cruisereizen Captain Cruise  

Nieuwsberichten

Miriam

Video's

Carnival Legend Carnival Legend

Recensies (1)

Bernadette de Wild
Carnival Legend 83.0
83.0

Najaar 2013 een cruise gemaakt met de Legend vanaf Dover naar New York via Ierland, IJsland, Groenland en Canada. De boot is niet de allernieuwste maar hutten en openbare gelegenheden waren erg schoon. Vriendelijk personeel en bijzonder hulpvaardig bij een vraag. Zelfs een extra verrassing voor de passagiers door met een daartoe opgeleide piloot door een ijsfjord te varen, het tweede cruiseschip dat dit heeft gedaan. Was een fantastische ervaring. Er werd echt een happening van gemaakt met soep en warme chocomel op de dekken en natuurlijk volop warme dekens. Ook het Noorderlicht gezien, steeds werd een update gegeven wanneer we dat konden verwachten, evenals het spotten van walvissen, ook dat werd omgeroepen als er een walvis gesignaleerd werd. In New York aan boord gebleven en meegevaren naar de Cariben, ook dat was een mooie cruise. Entertainment was goed, een show met een illusionist was zelfs bijzonder goed. Het eten in het restaurant was goed, het buffetrestaurant 's avonds was echter minimaal. Ontbijt en lunch waren ook goed verzorgd, wel druk maar dat is op alle cruiseschepen. Nadeel was ook de airco, een beetje erg koud, in de Cariben heerlijk maar bij de transatlantische cruise een beetje te koud.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2013

Bestemming

Transatlantisch

Positieve punten
  • goede service personeel
  • goed entertainment
  • schoon en verzorgd
Negatieve punten
  • airco te koud, niet goed te regelen
  • buffet 's avonds in het buffetrestaurant minimaal
Geplaatst op 27 februari, 2014 08:32

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen