menu

Carnival Elation

Carnival Elation
Cruisemaatschappij Carnival Cruise Line
Bouwjaar 1998
Brutoton 70.367
Lengte en breedte 260,6 meter lang, 31,4 meter breed
Passagiers 2056
Bemanning 920
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
59.8
Totale gemiddelde

59.8/100

Service ( 44 )
Eten ( 70 )
Hutten ( 70 )
Entertainment ( 40 )
Prijs/kwaliteit ( 75 )

Beschrijving

Carnival Elation***+ van Carnival Cruise Line is een middelgroot schip uit de Fantasy klasse dat plek biedt voor ruim 2000 passagiers. Daarmee behoort het schip tot de kleinsten uit de Carnival vloot. De Carnival Elation zal in 2014 de laatste aanpassingen krijgen zodat het schip dezelfde faciliteiten biedt als de andere Carnival schepen. Zusterschepen zijn de Carnival FantasyCarnival EcstacyCarnival SensationCarnival FascinationCarnival ImaginationCarnival Inspiration en Carnival Paradise. Net als alle Carnival schepen is het een levendig schip waar veel georganiseerd wordt.

De twee hoofdrestaurants heten Imagination en Inspiration. Het buffetrestaurant Tiffany’s heeft onder andere een pizzeria, wok, Deli en burgers. De specialiteitenrestaurants zijn een sushibar en de mogelijkheid om deel te nemen aan een chef’s diner (toeslag). Uiteraard zijn er vele bars zoals een pianobar.

Voor de jeugd zijn er uitgebreide kinder- en jongerenclubs met eigen ruimtes. Op het bovenste dek bevindt zich een twister waterglijbaan. De spa is ca. 1100 m2 met bubbelbaden, sauna’s, stoomruimtes en een fitness. In het afgesloten Serenity gebied op het achterdek met ligbedden en hottubs mogen alleen volwassenen komen. Het middenzwembad is het enige zwembad aan boord. Op het sportdek bevindt zich o.a. een minigolfbaan.

Vraag een offerte voor de Carnival Elation aan bij:

Cruisereizen Captain Cruise  

Nieuwsberichten

Miriam

Video's

Carnival Elation Carnival Elation

Recensies (1)

Gert
Carnival Elation 59.8
59.8

Eerste keer met Carnival mee na 55 cruise al gemaakt te hebben.

Leuke goedkope rederij, je krijgt waar voor je betaald en dat is wel te merken hier en daar. Ochtend schoonmaak hut maar in avond wordt er eigenlijk niks aangedaan. Vriendelijkheid officieren ver te zoeken, het personeel in restaurant en bar erg vriendelijk en gezellig.
Eten in restaurant goed, weinig specialiteiten restaurant (alleen een afhaal sushi bar) het buffet restaurant is trieste bedoeling, weinig keuze in warm eten (6 schalen) voor een schip met ruim 2200 passagiers erg zielige bedoeling. Pizza station wel goed maar lange wachtrijen daar af en toe en dit geldt ook voor de burger corner bij het zwembad.
Bars gezellig, hier en daar erg koud door airco. Cheers drankpakket is wel triest, 15 drankjes maximaal per dag en koffie en je flesje water tellen daar ook in mee. Personeel weet snel als je een drankpakket hebt, want dan komen ze minder snel naar je toe dan de betaalde klant.

Spa aan boord is jammer, geen rust, veel overlast van geluid en defecten, oa sauna die meer kapot is dan werkt.

Shows zijn OK, verwacht niet top shows, af en toe idee dat ik naar de Voice zat te kijken/luisteren. Theater is wel een beetje bijzonder, als je boven zit heb je leuke lounge hoeken met dat je niks van het podium kunt zien, geen tv beelden niks, alleen maar luisteren. Jammer dat ze niet mee zijn gegaan met techniek van nu.

Mag helaas op veel plekken gerookt worden, casino wat je dus door en door vervolgens ruikt in de gang, de bar die om de hoek zit ook. Nachtclub mag ook gerookt worden (gedeelte) maar je ruikt het overal. Zelf ook voor bij het zwembad en een X aantal andere buiten dekken.

Hygiëne is ook ver te zoeken bij dit schip, vieze wc's, badkamer waar op de muur de schimmel staat.

Hutten vrij netjes, ruim en vrij recent opgeknapt. Badkamer daar in tegen laat een beetje de wensen over helaas.

Schip wat een goede 20 jaar oud is, is van binnen erg netjes, wel oud bollig hier en daar, buitenkant schip, oude roestbonk, beetje onderhoud zou niet kwaad kunnen en dat is op pool dek ook echt wel te merken.
Hier en daar laat het echt de wensen over.

Al met al, gekeken naar prijs geen verkeerd schip en rederij maar zeker niet mijn voorkeur om terug te keren op schip of rederij.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2020

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten
  • Hutten erg netjes.
Negatieve punten
  • Buffet erg weinig keuze hier.
  • Veel plekken roken, oa in disco/nachtclub.
  • Hygiëne ver te zoeken, oa schimmel in badkamer, geen toezicht op gebruik desinfectie.
Geplaatst op 24 januari, 2020 10:54

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen