menu

Allegro

Allegro
Cruisemaatschappij Calanda Riverline Cruises
Bouwjaar 1990
Brutoton -
Lengte en breedte 105 meter lang, 10,10 meter breed
Passagiers 146
Bemanning 24
Plaats recensieBekijk recensies (5)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
44
Totale gemiddelde

44/100

Service ( 52 )
Eten ( 35.6 )
Hutten ( 43.8 )
Entertainment ( 44 )
Prijs/kwaliteit ( 44.8 )

Beschrijving

Riviercruiseschip Allegro***+ is een riviercruiseschip voor 134 passagiers. Het schip heeft hutten met opklapbare bedden. Uiteraard is er een restaurant en een lounge met dansvloer. Er is een solarium, sauna, en een beautysalon aan boord. Op het zonnedek staan ligbedden en stoelen.

Er zijn drie passagiersdekken en een lift.

In 2019 is de Allegro grondig gerenoveerd en zijn de meeste hutten geupdate. In onderstaande video zie je de verschillende hutsoorten. Lees meer over de renovatie in: Riviercruiseschip Allegro in het nieuw bij Stip

Vraag een offerte aan bij:

Stip Reizen

 

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Allegro

Recensies (5)

Middelkoop
Allegro 14.0
14.0

Om te beginnen deze reis was een fiasco en wel door de volgende punten:

1- hutten zeer gedateerd achterstallig onderhoud badkamer geachte kom op 2017 en dan zo ,n accommodatie. En daarbij hygiëne was ver te zoeken5 dagen wachten met het verschonen van bedden goed vind wij nogal vreemd hoef ik niet te melden aan boord dat is een vereiste dat men uit zich zelf moeten doen.

2- verzorging in het restaurant ontbijt elke dag oud brood elke dag beleg van een gehalte dat alles te wensen over laat geen variatie kwaliteit ver beneden peil. De koffie die werkelijk niet weg te spoelen is
Lunch elke dag oud brood elke dag vragen of ze genoeg broodjes willen bakken voor 100 mensen en dan 6 broodjes neerleggen belachelijk gewoon. Het hoofdgerecht wordt gefabriceerd met overblijfselen van de vorige dagen ( haccp ooit van gehoord misschien) te gek voor woorden.
Diner geprobeerd de eerste 2 dagen daarna elke dag aan de wal lekker gaan eten want deze term is onmogelijk te bezigen aan boord van de Allegro daar u koks in dienst heeft die werkelijk alles verzieken ik kan geen ander woord hiervoor vinden 1 voorbeeld nasi moet u eens proberen dit is rijst met een niet te benoemen saus verre van nasi.
Water verkrijgbaar vergeet het maar men rekent voor een glas water de som van € 2,35 dus niet op tafel een kan met water wat in 2017 in de horeca een begrip is nee men is alleen alleen uit op winst bejag en dan is de vraag nog haalt men dit water uit de flessen van ALDI of Lidl of uit de kraan.

3- Reisleiding bestaande uit een dame Coraline deze vrouw is totaal niet geschikt voor dit werkelijk
het is niet bij mij gebeurd want ik ben niet onder de indruk van wie dan ook maar sommige ouderen werden op een zo n manier afgeblaft waar de honden geen brood van lusten op het laatst durfde het grootste gedeelte van de gasten iets tegen deze dame nog te vragen nog te klagen want wij zijn te gast en niet een stelletje dementerende ouderen.

4- Uw hanteert prijzen aan boord die natuurlijk voor een reis en schip als deze buiten alle proporties zijn.

5- Amusement aan boord een overjarige mijnheer die dan voor de muziek moet zorgen nou ik vertel u je moet je gehoorapparaat op 23 zetten wil je deze mijnheer kunnen horen en als je het dan hoort dan is het niet om aan te horen zowel muziek als zijn stem.
Dit is geen entertainment dit is hoe krijg ik iedereen zo snel in de hutten.

6- Uw bedienend personeel alle buitenlandse jongelui die verder prima functioneren alleen yes no thank you kunnen uitbrengen en dat is het.

Uw purser of zoals u wilt hotelmanager is totaal ongeschikt ik zelf kom uit de horeca en heb jaren gevaren kan deze mijnheer nog wat leren aangaande hospitality gastvrijheid ook deze mijnheer kon uit zijn slof schieten tegen de ouderen ook al zou men als ouderen wat zeuren dan nog moet men vriendelijk en behulpzaam zijn tegen mij is niemand onbeschoft of onvriendelijk geweest daar men dit bij mij echt niet zal uithalen

Het personeel van t schip moet ik zeggen waren vriendelijk en behulpzaam .

Ik vind dit alles en misschien heb ik het een en ander nog vergeten te benoemen een zeer kwalijke zaak zeker voor de prijs die ik betaald heb en wat ik dan van anderen passagiers hoort wat zij betaald hebben drie mensen hebben mij verzekerd dat zij € 1197 hadden betaald ik het dubbele nogmaals ik betaal graag voor dat gene u belooft in uw reclames maar niets van dit alles is waar het is verschrikkelijk slecht de verzorging haalt geen voldoende .

Van te voren heb ik mij laten informeren bijvoorbeeld door de review op zoover afgaand op deze berichtgeving heb ik geboekt ik weet echt niet wat mensen gewend zijn maar de 10 en 9 's vielen om mijn oren en slechts enkele hadden slechte ervaring met de Allegro afgaand op deze info nam ik het voordeel van de twijfel en heb geboekt maar nu weet ik, dat men, die de slechte reviews hebben gegeven 100 % gelijk hebben de term LIDL gehalte vond ik een beetje prematuur maar alsnog ben ik deze mening ook toegedaan.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 7 december, 2017 20:39
Ineke Bergman
Allegro 24.0
24.0

Wij hebben ook precies dezelfde ervaring, wat een slecht schip, de plaatsen die we hebben aangedaan waren geweldig, vanuit Lelystad diverse kustplaatsjes bezocht, het weer was super. Als de plaatsen en het weer niet zo geweldig waren geweest, waren we de eerste haven al van boord gegaan.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2017

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Leuke plaatsen
 • Mooi weer
Negatieve punten
 • Slecht eten
 • Slechte entertainment
 • Gedateerde hutten
Geplaatst op 31 december, 2017 15:05
Esco met partner
Allegro 62.6
62.6

Verschrikkelijke Riool lucht. Bah !!!

Gereisd September 2019
De boot MS Allegro stinkt regelmatig heel erg naar riool lucht. Ook in gangen en boven op het zonnedek ruik je het af en toe. Hoe benauwd het ook is, je moet de raam van je hut gesloten houden. Je ruikt het al meteen met openzetten of je komt later terug in je hut en valt dan achterover van de stank. Veel andere gasten hadden dezelfde ervaring, en net als wij al meerdere jaren. De kapitein en eigenaar van het schip had in 2018 tegen gasten gezegd dat dit stankprobleem met de renovatie van het schip begin 2019 mee genomen zou worden. Echter het is mogelijk nog erger geworden. Op onze laatste cruise wilden enkele stellen van hut wisselen omdat ze een andere hut (goedkoper type) gekregen hadden dan geboekt. Ze weigerden echter de toen aangeboden hut omdat deze enorm naar riool stonken. Het is echter onvoorspelbaar waar en wanneer de stank naar binnen komt.

De porties eten zijn voor goede eters wat aan kleine kant, men kan bij vragen word gezegd, bv groente, maar als je dat al krijgt dan ben je al lang klaar met eten en is het dus te laat. Ook werkt in veel hutten de verwarming en airco niet.
Wij hoeven geen grote luxe en zoals gezegd vinden wij prijs-kwaliteit ondanks dat nog wel in orde behalve wat het enorme stankprobleem betreft. Niemand zou dit in eigen huis of in een hotel accepteren. Het komt zeer waarschijnlijk van de ontluchting van het rioolsysteem van het schip. Wij begrijpen niet dat dit niet allang opgelost is. Bovendien is het technisch op te lossen want andere boten hebben dit probleem niet.

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2019

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Personeel op uitzonderingen na vriendelijk
 • Rivier Cruise was leuk, mooi landschap.
 • Aardige medereizigers
Negatieve punten
 • Porties eten wat weinig
 • Verschrikkelijke rioolstank en dat al jaren. Word niets aan gedaan!
Geplaatst op 8 oktober, 2019 14:45
Mariska
Allegro 96.0
96.0

Heerlijke cruise gehad met mn vriendin over de Moezel en de Rijn. Schip geheel vernieuwd, fijn gastvrij personeel. Er stond koffie klaar voor de vroege vogels zoals ik.. Wij hadden een bovenhut en die was prima en schoon. Gezellige week, lekker gegeten en gedronken en prachtig weer. Leuk entertainment, niks op aan te merken. Op een enkele zuurpruim na (maar die heb je overal) had iedereen een heerlijke week! Top kapitein ook. Wij willen zeker nog een keer mee. Aanrader!

Vertrekmaand

September

Vertrekjaar

2019

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Fijn schip, goed personeel,
 • Prima hut, gastvrij
 • Mooie reis, eten was goed
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 3 juli, 2020 13:12
Dick
Allegro 23.6
23.6

Service was slecht, personeel kribbig en onvriendelijk. De airco in de hut werkte niet. was heel erg warm. Het raam kon je niet open doen voor de muggen. Was geen prettig verblijf. Met het diner kreeg per tafel met 6 personen evenveel als een tafel met 2 personen. Vroeg je om meer, omdat het voor 6 personen te weinig was, dan kreeg je het niet. Dus moest je op de wal je diner maar aanvullen.
Wij hebben al veel cruisen gemaakt, zowel op zee als op de rivier, maar deze was de slechtste.

Vertrekmaand

Augustus

Vertrekjaar

2019

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Geen
 • Geen
 • Geen
Negatieve punten
 • Airco in de hut werkte niet. heel erg warm.
 • Eten mindere kwaliteit en weinig.
 • Personeel erg onvriendelijk, erg snibbig.
Geplaatst op 15 september, 2020 07:46

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste nieuws Cruisereiziger.nl

Laatste recensies

Top cruiseschepen