menu

MSC Virtuosa

MSC Virtuosa
Cruisemaatschappij MSC Cruises
Bouwjaar 2020
Brutoton 181.541
Lengte en breedte 331 meter lang
Passagiers 6.300
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (4)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
67.2
Totale gemiddelde

67.2/100

Service ( 63 )
Eten ( 61.3 )
Hutten ( 84.5 )
Entertainment ( 68.5 )
Prijs/kwaliteit ( 58.8 )

Beschrijving

MSC Virtuosa is het tweede nieuwe cruiseschip in de Meraviglia-Plus klasse van MSC Cruises. Haar zusterschip is de MSC Grandiosa.

De Meraviglia-Plus schepen zijn de doorontwikkelde evolutie van het “Meraviglia” prototype  (MSC Meraviglia) met 2450 hutten.

De Meraviglia-Plus klasse brengt MSC Cruises naar het volgende niveau schepen voor alle seizoenen. Met een lengte van 331 meter en 200 extra hutten, heeft het schip een maximale capaciteit van 6.300 gasten.

De highlights op het schip zijn de lange promenade met LED dak waar op elk moment van de dag een ander beeld te zien is. Het atrium, de zwembaden en het waterpark bieden voor elk moment van de dag vermaak.

Tenslotte zal ook op dit “Meraviglia-Plus” schip, Cirque du Soleil haar unieke shows van wereldklasse uitvoeren in een speciaal gebouwde lounge van het schip (toeslag).

Vanaf 8 mei  2021 zal de gloednieuwe, ultramoderne MSC Virtuosa haar eerste zomerseizoen doorbrengen met cruises van 7 tot 14 nachten vanuit de Duitse havenstad Kiel, afwisselend tussen de fjorden en de Baltische hoofdsteden, waarbij inscheping in zowel Kiel als Kopenhagen mogelijk is.

Wij cruisten mee op dit schip:

Vraag een offerte voor de MSC Virtuosa aan bij:

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

Nieuwsberichten

Miriam

Recensies (4)

Bianca
MSC Virtuosa 74.0
74.0

Het schip, de hutten, de restaurants zijn allemaal uitstekend. Personeel in de restaurants (met name buffet en de bars) was wisselend. Veel mensen waren zeer vriendelijk en behulpzaam, maar er waren toch ook veel mensen die geen zin in hun job leken te hebben.
Het schip is enorm groot, daardoor veel faciliteiten maar daardoor ook overal druk en het duurt even voor je de weg kent. Of dat een voordeel is of een nadeel is persoonlijk. Voor mij mag het iets kleiner.
Dus al met al voor het schip een prima beoordeling.

Voor MSC is dat anders. Wij hadden een internet package geboekt en dat gaf steeds problemen. Het was nogal omslachtig om dat weer aan de praat te krijgen, waarvoor we steeds hulp moesten inroepen. Dat zou simpeler moeten kunnen.
Vanwege Corona was een excursie niet door gegaan, nu 5 maanden later hebben we ons geld nog niet terug en reageren ze niet meer op mails.
We hadden een drankenpakket zonder alcohol geboekt, maar konden aan de bars prima een drankje bestellen wat van de creditcard ging. Maar in het restaurant konden we geen glaasje wijn bij het eten bestellen.

Over all zal MSC niet mijn eerste keuze zijn als ik weer op cruise ga.

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Dubai en Emiraten

Positieve punten
 • de (balkon)hut
 • de mogelijkheden jezelf te vermaken
 • een deel van het personeel
Negatieve punten
 • internet
 • het andere deel van het personeel
Geplaatst op 24 april, 2022 09:35
Gerrit Aafjes
MSC Virtuosa 63.6
63.6

MSC Virtuosa 2023-01-11
Rechtstreeks bij de MSC deze mooie cruise geboekt. 21 nachten met wat zeedagen en mooie havens. 11 januari onze auto geparkeerd op Vliegveld Rotterdam The Hague op parkeerterrein 5 tegen een betaalbare prijs en met de taxi naar de Cruiseterminal.
Bij het inchecken was het heerlijk rustig en eigenlijk konden we zo doorlopen. Bij binnenkomst werden we blij verrast door de mooie Promenade. En dan eerst even kijken bij onze hut. Balkonhut op dek 9. Een voor het oog mooie hut.
Aangezien het lunchtijd was meteen door naar het Buffet op dek 15, waar het tegen onze verwachting behoorlijk druk was. Er waren nog wat plaatsen maar het hield niet over. Er waren slechts 3700 passagiers van de 6300 die het schip kon herbergen. Van de 3700 waren er nog een aantal op excursie en moesten nog inchecken.
De middag besteed aan het verkennen van de MSC Virtuosa en ’s avonds voor het eerst aanschuiven bij het diner. Dit was eigenlijk de eerste teleurstelling. Het menu was niet al te uitgebreid en de kwaliteit was zeker niet wat wij op Cruiseschepen gewend zijn. Helaas bleef dit de hele cruise zo. De naam van de soep werd bepaald door de kleur, maar smaakte ieder avond hetzelfde. Een soort aardappelsoep. Het vlees was dan weer goed gebakken en dan was hetzelfde vlees net een schoenzool. Ook de vis was niet altijd van dezelfde kwaliteit. We zijn ook nog een avond wezen eten in het teppanyaki restaurant , ook dit restaurant was lang niet het niveau van wat wij in Nederland gewend zijn. Kortom eten viel tegen. Behalve de lunch in het Restaurant. Deze was van goede kwaliteit.
Het weer was niet al te best, veel storm, maar weinig regen. ’s Nachts in bed lagen we heerlijk te schommelen, al dacht lang niet iedereen er zo over. Een nadeel was het kraken en piepen van de hut. Het leek wel alsof het schip uit elkaar aan het vallen was. Dit gebeurde ook bij één van onze tafelgenoten. Het rooster van de airco viel eruit en is gerepareerd met dubbelzijdig plakband.
Verder waren er voor het aantal passagiers wat aan boord was al veel te weinig zitplaatsen. Vaak was de hut de enige plaats waar we nog konden zitten. Uiteraard had dit ook wel wat met het weer te maken, maar toch…..
Het was ook vervelend dat de met het gekochte drankenpakket niet bij iedere bar je gewenste drankje kon krijgen. Maar gelukkig in de beste bar, Master of the Seas, kon je wel krijgen wat je dronk. Ook stonden daar de beste en gezelligste barkeepers van de Virtuosa.
Doordat in iedere haven er passagiers van en aan boord gingen, was er iedere havenavond een veiligheidsdril. Dit kwam nogal rommelig over en had wat beter georganiseerd kunnen worden.
Wat ook bij sommige irritatie opwekte, niet allen bij de passagiers, was de lange responstijd bij het lezen van de Seapas bij het aan boord komen en het verlaten van het schip.
De shows waren goed, vooral de shows in de Carrousel. Ajedrez en Arkymea. Deze shows waren de extra toegangsprijs meer dan waard. Ook de shows in het theater waren over het algemeen goed. Vooral de grote shows. Mooie aankleding en goede muziek. Ook het decor van ledverlichting deed het goed. Alleen de solo artiesten raakte een beetje verloren op het grote toneel.
Over het personeel hebben we niets anders als lof. Hard werken en zeer vriendelijk. Deze krijgen een 10+.
Kortom een cruise met tegen- en meevallers. Maar nooit meer op dit schip.

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2023

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Personeel
 • Shows
 • Gezellige medepassagiers
Negatieve punten
 • Weinig zitplaatsen
 • Piepen en kraken hut
 • Eten
Geplaatst op 4 februari, 2023 13:44
Breur
MSC Virtuosa 68.4
68.4

Ben het gedeeltelijk eens met Gerrit. Ik vond het drankenpakket easy veel te duur voor het geen wat je kon bestellen kreeg alleen maar goedkope drankjes. Dus geen Bacardi Cola of Irish Coffee, zoete wijn. Heb aan boord van deze 22 daagse cruise een klacht ingediend maar uiteraard totaal geen reactie ontvangen (Nederlanders) tellen nog steeds niet mee. Mbt het eten de soep klopt was Gerrit vermeld maar verder vonden wij het eten goed
En trouwens het was een gedoe om een tafel voor de 1st zitting te reserveren moeste ons om 18.15 uur bij restaurant melden de 5e avond hadden wij pas een vaste tafel, wat een chaos

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Pub
 • Sky lounge
Negatieve punten
 • In en ontscheping
 • Personeel in zelfbedieningsrestaurant
Geplaatst op 26 februari, 2023 12:08
Klant en partner
MSC Virtuosa 62.8
62.8

De kapitein blijkt een Nederlander te zijn, maar ondanks dát, niet echt aandacht voor de Nederlandse passagiers ontbreekt. Bij de receptie 1 Vlaams sprekende dame, moet je wel geluk hebben dat zij werkt, anders wordt communicatie een probleem. Slecht werkend, dagelijks terugkerende test ivm noodevacuatie. Wel voorgeschreven, maar voor de reeds aanwezige passagiers elke dag weer een terugkerend, zeer luid, irritant, fenomeen. Elke middag dus rond half 4 herrie in de hut door het keihard schreeuwende intercomsysteem. In alle talen v d wereld, u begrijpt het...behalve. Duurt telkens een half uur met daarna nog een " reminder". Veiligheid voor alles, maar organiseer dat dan goed en alléén voor nieuw gearriveerde gasten. Sluit de intercom in de hutten van reeds aanwezige en geïnstrueerde passagiers af tijdens de oefensessies.
Vooraf aangekochte producten zoals internet, stonden niet op de cruisecard en heeft veel te lang geduurd eer iets uiteindelijk werkte. ADVIES: Betaal niet vooraf....
Verder zeer vriendelijk personeel in de algemene restaurants.
Prachtige shows in de diverse theaters.

Vertrekmaand

Februari

Vertrekjaar

2023

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Prachtig schip
 • Hardwerkend personeel in de restaurants
 • Prachtige korte shows in theater
Negatieve punten
 • Slechte communicatie via Receptie
 • Zeer slecht internet en slecht werkende communicatie app
 • Slecht safetytest. Ook hier schort het aan communicatie.Veel Nederlanders aan boord, maar niets uitgelegd in het Nederlands. Voor de rest alles in Engels, Duits, Spaans, Frans en vooral Italiaans
Geplaatst op 1 maart, 2023 21:58

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen