menu

Azamara Onward

Azamara Onward
Cruisemaatschappij Azamara
Bouwjaar 1999
Brutoton 30.277
Lengte en breedte 181 meter lang, 25 meter breed
Passagiers -
Bemanning -
Plaats recensieBekijk recensies (1)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
90.4
Totale gemiddelde

90.4/100

Service ( 98 )
Eten ( 98 )
Hutten ( 80 )
Entertainment ( 86 )
Prijs/kwaliteit ( 90 )

Beschrijving

Azamara Onward ***** is het vierde cruiseschip van rederij Azamara (lees verder op Cruisereiziger). Het kleine schip is destijds gebouwd voor Renaissance Cruises en heeft een aantrekkelijke grootte. Je vindt snel je weg op dit schip. Ze is identiek aan de drie andere schepen in de vloot: de Azamara Journey, Azamara Pursuit en Azamara Quest. De Onward is het vierde identieke schip voor de rederij.

Het schip biedt standaardfacilteiten als een lounge, een theater, een bibliotheek, internetruimte, fitnesscentrum, spa, casino en een zwembad.

De rederij is all inclusive (uitgezonderd geselecteerde alcoholische drank en excursies) en biedt cruises aan naar de minder bezochte havens van de wereld.

Vraag een offerte voor Azamara Onward aan bij:

Cruisereizen Captain Cruise  

Nieuwsberichten

Miriam

Video's

Azamara Onward

Recensies (1)

Jouke Schat
Azamara Onward 90.4
90.4

Azamara is een bijzondere cruisemaatschappij. Vier kleine schepen hebben ze, dat is alles. Sinds kort vallen ze niet meer onder Royal Caribbean maar onder een investeringsmaatschappij uit New York. Dat heeft de schepen en de bemanning goed gedaan. Er is flink veel extra geld gepompt in het bedrijf en de Azamara Onward is daar het bewijs van want die is door de nieuwe eigenaars gekocht als vierde schip van de vloot. En vermoedelijk komen er nog meer schepen bij.

Een cruise met Azamara is een feest. Niet meer dan zo'n 600 passagiers hadden we aan boord en ruim 400 bemanningsleden. De passagiers worden in de watten gelegd. Prima eten dat kan wedijveren met Oceania. Veel persoonlijke aandacht. Een hele goede kapitein die bij alle mogelijke evenementen aanwezig was en een al even goede cruisedirector die zelf ook zingt en een eigen show heeft. En omdat het aantal passagiers niet zo groot is, ken je al snel vrij veel mensen. Ook aan te raden voor singles dus. Bijna 2/3 van de passagiers komt steeds weer terug en wij kenden dan ook een aantal mensen van een eerdere Azamara cruise.

Met het kleine schip kom je in havens waar grotere schepen niet kunnen komen. En in de grotere havens kun je met Azamara vaak in de binnenhaven of in ieder geval dichterbij de stad afmeren.

Minpuntje van alle Azamara schepen: de staterooms zijn niet erg groot en de badkamers zijn klein. In de douche kun je je nauwelijks bewegen.

Is er verder nog wat te wensen over? Eigenlijk niet. Maar Azamara is alleen geschikt voor mensen die niet de hele dag fun willen zoals op de grote schepen van Royal Caribbean. Er wordt wel van alels georganiseerd maar niet de grote fun van de megaschepen. En voor kinderen is er eigenlijk geen vertier.

Wij deden de Kerst- en Nieuwjaarscruise. Die was erg goed verzorgd. Een aanrader.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2022

Bestemming

Caribbean

Positieve punten
  • prima eten
  • hele goede service
  • je kent snel veel mensen
Negatieve punten
  • badkamer klein, douche nog kleiner
Geplaatst op 8 januari, 2023 19:58

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Zoek op rederij

Zoek op cruiseschip

Advertentie

Laatste recensies

Top cruiseschepen