menu

Voyager of the Seas

Voyager of the Seas
Cruisemaatschappij Royal Caribbean International
Bouwjaar 1999
Brutoton 138000
Lengte en breedte 311 meter lang, 39 meter breed
Passagiers 3114
Bemanning 1185
Officiële website Voyager of the Seas
Plaats recensieBekijk recensies (4)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
69.6
Totale gemiddelde

69.6/100

Service ( 74.5 )
Eten ( 61.5 )
Hutten ( 78.3 )
Entertainment ( 71.3 )
Prijs/kwaliteit ( 62.5 )

Beschrijving

De Voyager of the Seas van Royal Caribbean International is gebouwd in 1999. Het is de naamgever en dus ook het eerste cruiseschip uit de Voyager-klasse. Andere schepen uit deze klasse zijn de Adventure of the Seas, Navigator of the Seas, Explorer of the Seas en Mariner of the Seas. Ten tijde van de bouw waren dit de grootste cruiseschepen ter wereld met een capaciteit van 3.138 passagiers.

Op de Voyager of the Seas werden een aantal faciliteiten geïntroduceerd die uniek waren voor de cruiseindustrie. Het was het eerste schip met een klimwand en een ijsbaan op zee. Ook nieuw was de Royal Promenade, een lange promenade/straat in het midden van het schip. Het is met name ’s avonds, tezamen met het 3 verdiepingen hoge La Scala Theater waar Broadway-shows worden vertoond, het middelpunt.

De Voyager of the Seas bevat een groot hoofdrestaurant dat 3 verdiepingen (Carmen, La Boheme en Magic Flute) bestrijkt. Naast het buffetrestaurant Windjammer Cafe zijn er nog twee restaurants waarvoor een toeslag moet worden betaald, het Italiaanse Portofino en het Amerikaanse Johnny Rockets. Bijzonder is verder het ontbijt voor kinderen met figuren uit populaire films (o.a. Shrek).

Vraag een offerte aan bij:

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Voyager of the Seas Voyager of the Seas Voyager of the Seas

Video's

Voyager of the Seas Voyager of the Seas Voyager of the Seas Voyager of the Seas Voyager of the Seas

Recensies (4)

Miriam
Voyager of the Seas 81.0
81.0

In de zomer van 2007 hebben mijn man en ik een 8 daagse Middellandse Zee cruise geboekt op Voyager of the Seas vanuit Barcelona. Dit was onze eerste cruise, fantastisch op zo'n schip met zoveel mogelijkheden!

We hadden een best ruime binnenhut in groene en rose pastelkleuren. Ons kamermeisje zagen we elke dag wel een keer om te vragen hoe alles was. De hut was super schoon. Elke avond kregen we een towel animal. Erg leuk!
We hebben maar 1 x in het hoofdrestaurant gegeten, de andere avonden in het buffetrestaurant (wel druk) Wind -jammer of in Johnny Rockets. Dat is een belevenis, met dansende obers in de tent. We moesten wel wat bijbetalen om daar te mogen eten. Het buffetrestaurant had heel veel variatie in eten, een uitgebreide saladebar en dessertbar.
Er was 1 zwembad voor volwassenen (rustig) en twee zwembaden waar de kinderen mochten komen met veel ligbedden daar om heen. We hebben altijd wel plek kunnen vinden.
's Avonds was er overal iets te doen, van een gave ijsshow op de kleine ijsbaan (wel op tijd gratis tickets halen!), tot minigolf op het dek of het theater. De promenade is het gezellige middelpunt van het schip waar de kapitein zich voorstelt en parades zijn, die laatste hebben wij overigens compleet gemist.
Het personeel op het schip was altijd vriendelijk en altijd bereid ons te helpen als we als nieuwkomers-in-het-cruisen er even niet uit kwamen :-)

Vertrekmaand

Juni

Vertrekjaar

2007

Bestemming

Middellandse Zee

Positieve punten
 • Promenade met veel winkels en entertainment
 • Service van het personeel
 • Groot buitendek met genoeg ligbedden
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 1 februari, 2014 21:19
oelbers
Voyager of the Seas 71.6
71.6

Mooie reis van hongkong via sanya, vietnam, thailand naar singapore. Het schip was voor meer dan de helft geboekt door chinese gezelschappen. Dat betekent weinig intermenselijk contact . Normaal varen wij met veel amerikanen aan boord. Daaraan geven we de voorkeur, maar dat wisten we voorheen niet. Ook het eten was erg oosters, wel lekker als je daarvan houdt, maar verder europees gezien te weinig keus. Voor ons is dit een ervaring maar vaker zullen we geen behoefte hebben aan zo'n reis. Eigenlijk teleurstellend!!

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2015

Bestemming

Azie

Positieve punten
 • de route
Negatieve punten
 • eten
 • service
 • contact aan boord
Geplaatst op 31 oktober, 2015 10:47
Corrine land
Voyager of the Seas 53.8
53.8

Onze eerste ervaring op de Voyager of the zee. Was in het windjammer buffetrestaurant op de avond van vertrek vanuit Hongkong was erg slecht . Het was erg druk, het eten was niet goed van temperatuur en de tafels die vrij waren stonden waren vies.
Je hoop dat dit alles komt door dat het een kleine twee uur voor vertrek is. Maar helaas dit was niet het geval.
Het vertrek om 23:55 wat ik zelf er laat vondt. Omdat het schip die middag al in de haven lag. En deze dag we al wordt gerekend.
De binnen hut die wij haden was netjes en had genoeg kastruimten. Hellaas was het op bergen van de koffers was wat lastig ,doordat er weinig ruimte onder het bed was en in de kast de koffers tegen de kleding dat hing aan kwam.
De hut was voorzien van een minibar en bankje. Het bed was breed met als nadeel dat je deze niet kon verlaten via de zijkant van het bed. Dit hield in dat de geen die naast je in bed sneller wakker werdt als je tussentijds het bed verliet.
De badkamer was goed en netjes onderhouden .
De algemene indruk van dit schip is netjes en onderhouden.
Met voor elk wat wils aan entertainment .
Gezellige barretjes en restaurantjes.
En schaatsbaan, minigolfbaan ,sportveld en flowwater ride.
De main diner mooi klassiek ingericht.
Verdeeld over 3 dekken .
Wij een groep van 6 zaten aan een mooi gedekte ronde tafel en hadden een ober en en assistent. Deze hadden samen nog 3 tafels voor hun rekening. De service was goed. We werden netjes geholpen het menu werdt netjes uitgelicht wat en welke gerechten op de kaart stonden .
Helaas het verkrijgen van de drankjes ging niet erg snel misschien lag dit aan het veit dat wij een drankpakket hadden .
Omdat de tafels om ons heen wel hun wijn voor het voorgerecht hadden.
Het eten was vonden wij erg onder de maat.
Erg zout, vaak te koud en uitgedroogd aan de bovenkant.
Zo jammer als je 6 verschillend gerechten hebt en allen 6 niet goed waren van smaak en temperatuur.
Dit gelijk aan gegeven aan de hoofd waiter.
Deze erkende de klacht en deed er als aan om ons tegemoet te komen .
Helaas bleef de hele reis het eten onder de maat.
De route van de reis was erg mooi
Via Taiwan (een land dat in op komst is op het gebied van toerisme en erg veel aan doet het je zo goed mogelijk het naar je zin te maken) door naar de drie havens in Vietnam en als eindbestemming Singapore.
De drie haven van Vietnam hadden elk hun eigen uitstraling. Van aankomst in een tenderboot, een afgelegen haven met niks er omheen en een in een containerhaven in de voorstad van Ho Chi Minh-stad, Hồ Chí Minh, Vietnam
Overal een geweldig cruise route
Service aanboord oké
Het schip was net niet te groot
entertainment aan boord ijsshow mooi, theater een avond erg goed rest van de shows viel tegen. (wisseling van artiesten)
Eten echt niet tevreden.
Voordeel het drankpakket hoefde niet door iedereen te worden afgenomen . Dat hielt in dat de niet drinkers niet voor extra kosten te komen te staan

11 dgn Hongkong Tiawan Vietnam Singapore
Voyager of the seas 8 okt 23:55 to 18 okt 9:00

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Azie

Positieve punten
 • Vaar route
 • Kosten drank pakket
 • Voorwaarde drankpakket
Negatieve punten
 • Eten
Geplaatst op 26 oktober, 2017 08:15
Frank
Voyager of the Seas 72.0
72.0

Heb afgelopen tijd vanaf 7 oktober een 11 daagse Cruise met de Voyager gemaakt. Ingescheept in Hong Kong, om van daaruit naar Taiwan, en daarna 3 havens in Vietnam aan te doen, met daarna aankomst in Singapore. Was hartstikke leuk, vooral aan boord. De Voyager of the Seas is een oud schip, en dat merk je. Achterstallig onderhoud, overal roest, maar wel erg gezellig, met prima entertainment, vooral in de pub Pig and Whistle op dek 5.
Ook het personeel rondom het zwembad op dek 11 was geweldig! Daarnaast waren de specialiteiten- restaurants, zoals Chopp's Grille en Izumi erg goed!
Samenstelling van de gasten was Australisch, maar ook veel Duitsers (of Oostenrijkers en Zwitsers) en veel Aziaten. Erg leuk en ik heb als alleenreizende heel veel mensen gesproken en leren kennen.
Mijn hut was bij aankomst niet schoon, met kapotte gordijnen, maar dat is na mijn klagen goed opgelost.
Resumerend: een leuk schip, een beetje oud en vermoeid, maar door de samenstelling van de andere gasten en het culinaire niveau heb ik toch en hele leuke Cruise gehad. Excursies waren tenslotte erg duur en niet erg diepgaand. Heb veel tempels en winkelcentra gezien. Die ken je onderhand wel.....

Vertrekmaand

Oktober

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Azie

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 31 oktober, 2017 11:00

Plaats jouw recensie

 • facebook instagram flickr youtube twitter

Vrij zoeken

Advertentie

Zoek op zeecruise-rederij

Zoek op cruiseschip

Zoek op riviercruise-rederij

Zoek op riviercruiseschip

Laatste nieuws Cruisereiziger.nl

Laatste recensies

Top cruiseschepen