menu

Volendam

Volendam
Cruisemaatschappij Holland America Line
Bouwjaar 1999
Brutoton 60906
Lengte en breedte 237 meter lang, 32,25 meter breed
Passagiers 1432
Bemanning 647
Officiële website Volendam
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
84.4
Totale gemiddelde

84.4/100

Service ( 92.5 )
Eten ( 90.5 )
Hutten ( 73.5 )
Entertainment ( 88 )
Prijs/kwaliteit ( 77.5 )

Beschrijving

Het MS Volendam****+ hoort tot een van de kleinere schepen in de vloot van de Holland America Line en is vrijwel gelijk aan het MS Zaandam. Het MS Volendam heeft als thema bloemen en tuin. Het schip is tijdens de renovatie van 2006 en 2011 voorzien van de nieuwe Holland America ontwikkelingen en nieuw interieur.

Het statige schip heeft het tweelagige Rotterdam Main Dining Room, een Pinnacle Grill (toeslag) en het Italiaanse Canaletto restaurant (toeslag). Het achterdek bevat een zwembad, naast het zwembad op het middendek dat voorzien van een schuifdak. Verder is er een spa, een sportsdek, een kooktheater voor kooklessen en een bibliotheek met een Explorations Cafe.

Vraag een offerte aan bij:

Nieuwsberichten

Marco

Foto's

Volendam Volendam Volendam Volendam Volendam Volendam

Video's

Volendam Volendam Volendam

Recensies (2)

Aad Prevo
Volendam 84.8
84.8

Wij maakten in mei 2008 een 7 dg cruise in Alaska met de Volendam. Een niet te groot schip met alles aan boord dat nodig is voor een goede cruise. Een beetje klassiek ingericht maar zeer gezellig. S ávonds in het restaurant komt iedereen netjes met mooie kleren , het eten is prima voor elkaar. De Indonesische en Filipijnse obers weten precies hoe ze jouw moeten laten voelen dat het om jouw draait en dat jij gast bent .
Dit alles maakt dat het een fantastische ervaring is, samen met het geweldige landschap dat aan jouw voorbij gaat. Goede shows, wel erg Amerikaans.
In NP Glacier Bay komt het personeel langs op de open dekken met erwtensoep en warme chocomelk met slagroom, een geweldige service van de HAL Ook het dek op de punt gaat dan open. Bij het af te dekken zwembad wordt er in de na-avond een geweldig Extravagant Dessert buffet gehouden met werkelijk een geweldige keur aan chocolade, taarten, toetjes en fruit die je in de chocolade kan dopen. Wij hadden hier een binnenhut maar er is genoeg ruimte aan dek en in de bars om goed te genieten van al dat moois dat Alaska te bieden heeft
De Volendam is echt een schip voor een heerlijke vakantie op een rustig schip met niet al te veel kinderen.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2008

Bestemming

Noord-Amerika

Positieve punten
 • Kleine rustige Schip
 • Zeer goed Personeel
 • zeer geschikt voor Alaska
Negatieve punten
 • Eten en shows te Amerikaans
Geplaatst op 23 oktober, 2014 14:52
b.pellegrom
Volendam 84.0
84.0

in april hebben wij de trans Pacific oversteek gemaakt vanuit Yokohama naar Vancouver. Via Aomori en twee on interessante havens Muroran en Kushiro hebben wij de oversteek gemaakt naar Kodiak. Vervolgens via Glacier Bay en Ketchigan naar Vancouver. Het schip is het minst onderhouden vaartuig van de HAL waarop wij hebben gevaren. Veel roestvorming op het Lower Promenade dek en aan de scheepwand rondom de ramen. Het interieur ziet er over het algemeen goed uit, is 2 jaar geleden gerenoveerd. Onze cabine op het Dolphin dek lag precies boven de machine kamer wat veel geluidsoverlast veroorzaakte. Doordat het schip volgeboekt was konden wij geen andere hut krijgen. De laatste 2 dagen werkte de airco niet, De hut op qua ruimte ruim voldoende maar had geen koelkastje en geen flatscreen tv maar een ouderwets tv schermpje met daar onder een DVD player, Van medepassagiers gehoord over een hut waar veel schimmelvorming was.
Deze mensen kregen wel een andere hut maar hier werkte de afvoer niet naar behoren. Het schip gaat pas in november weer in het droogdok. Ook viel 2 keer voor enkele uren een van de stabilisatoren uit. Al met al veel achterstallig onderhoud. Het entertainment was prima verzorgd, het beste wat wij in 7 cruises met de HAL hebben gezien. De service aan boord en de avondmaaltijden waren van een uitstekende kwaliteit. Het middagbuffet in het lido restaurant vonden wij matig, veel produkten liggen te lang in de vitrines waardoor ze lauw/koud en uitgedroogd zijn. Dit kan veel beter! Het ontbijtbuffet was prima verzorgd.
Al met al een goede cruise gehad al kunnen sommige havens in Japan beter door interessantere worden vervangen

Vertrekmaand

April

Vertrekjaar

2017

Bestemming

Alaska

Positieve punten
 • service van hutstewards
 • het avond eten in de diningroom
 • entertainment
Negatieve punten
 • matig onderhouden schip
 • veel roestvorming aan de buitenzijde van het schip
 • veel geluidsoverlast in cabine
Geplaatst op 17 mei, 2017 09:29

Plaats jouw recensie

 • facebook instagram flickr youtube twitter

Vrij zoeken

Advertentie

Zoek op zeecruise-rederij

Zoek op cruiseschip

Zoek op riviercruise-rederij

Zoek op riviercruiseschip

Laatste nieuws Cruisereiziger.nl

Laatste recensies

Top cruiseschepen