menu

Nieuw Statendam

Nieuw Statendam
Cruisemaatschappij Holland America Line
Bouwjaar 2018
Brutoton 99.500
Lengte en breedte 297 meter lang, 38 meter breed
Passagiers 2.650
Bemanning 1036
Officiële website Nieuw Statendam
Plaats recensieBekijk recensies (2)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
91.5
Totale gemiddelde

91.5/100

Service ( 95 )
Eten ( 95 )
Hutten ( 95 )
Entertainment ( 92.5 )
Prijs/kwaliteit ( 80 )

Beschrijving

Net als zusterschip MS Koningsdam zal de Nieuw Statendam (99.500 brutoton) een nieuwe klasse schip voor de cruisemaatschappij vertegenwoordigen. De Nieuw Statendam krijgt een capaciteit van 2.650 passagiers en het zal alle innovatieve ruimtes bevatten die zijn geïntroduceerd op de Koningsdam, zoals de Grand Dutch Café en Rudi’s Sel de Mer.

Tevens zullen op de nieuwbouw enkele nieuwe concepten debuteren, zoals een vergrote Neptune Lounge voor suitegasten en de mogelijkheid om buiten te dineren bij Tamarind. De gerenommeerde designers Adam D. Tihany en Bjorn Storbraaten zullen verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en het design van de Nieuw Statendam.

Het schip zal in de zomer van 2019 haar thuisbasis krijgen in Amsterdam.

Vraag een offerte aan bij:

Nieuwsberichten

Miriam

Foto's

Video's

Nieuw Statendam

Recensies (2)

Joke Beekveldt
Nieuw Statendam 95.0
95.0

Geweldige maiden cruise en daarna nog twee en halve week met de Statendam naar de oostelijk- en westelijke Caribbean gevaren. Bijna vijf weken aan boord van dit prachtige schip; het was een geweldige ervaring. Voor de eerste maal de Kerstdagen en oud en nieuw niet thuis gevierd. Het schip was prachtig in Kerstsfeer, de crew, ook met zijn optreden in het theater op kerstavond, deed geweldig zijn best om er een onvergetelijke reis van te maken. We hadden de afgelopen twee jaar al drie maal een cruise gemaakt met het zusterschip de Koningsdam, de Nieuw Statendam was op veel punten hetzelfde maar toch hier en daar net weer even anders. Tijdens de cross- over waren er veel activiteiten om de overtocht zo plezierig mogelijk te maken voor iedereen. Lezingen over de geschiedenis van de HAL, ask the captain, american's test kitchen enz. Ook waren er geweldige shows, vooral de show van Humanity was spectaculair. De muziek was super, hoewel de Rollingstone-rock vond wij vaak te hard, maar misschien leuk voor de jongeren. Wat wij wel ontzettend sfeervol vonden was de Tiny Little Big band. Heerlijke muziek uit de jaren 60-70 en natuurlijk elke avond na het theater nog even langs BB King. Van de bestemmingen vonden we vooral Madeira fantastisch, een mooi eiland dat helemaal in Kerstsfeer was. De Caribische eilanden waren zeer zonnig en hadden een gezellige sfeer. Alleen een beetje te veel juwelen zaken.

Vertrekmaand

December

Vertrekjaar

2018

Bestemming

Transatlantisch

Positieve punten
  • geweldige crew
  • entertainment super
  • Half Moon Cay super
Negatieve punten
  • wijn aan boord erg duur
  • te veel wikels die diamanten verkopen op de Caribische eilanden
Geplaatst op 20 januari, 2019 09:39
José Claessens
Nieuw Statendam 88.0
88.0

Wij hebben van 6 januari tot 14 januari een cruise gemaakt met de Nieuw statendam van de Holland America line. Een verrassende ervaring. We hebben reeds vaker cruises gemaakt, maar wat is hij prachtig de Nieuw Statendam. De toepassing van de kunst was heel origineel en smaakvol. De route in de West-Caribbean was eveneens “amazing”.Het privé-eiland Half mooi cay was zo mooi. En het was heerlijk om in de winter te genieten van zomerse temperaturen. Het serviceniveau op de boot was de vertrouwde kwaliteit van de Holland America Line. Samengevat: Je moet het ervaren!!

Vertrekmaand

Januari

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Caribbean en Midden Amerika

Positieve punten Geen positieve punten
Negatieve punten Geen negatieve punten
Geplaatst op 15 februari, 2019 23:45

Plaats jouw recensie

  • facebook instagram flickr youtube twitter

Vrij zoeken

Advertentie

Zoek op zeecruise-rederij

Zoek op cruiseschip

Zoek op riviercruise-rederij

Zoek op riviercruiseschip

Advertentie

Captain Cruise Banner

Laatste nieuws Cruisereiziger.nl

Laatste recensies

Top cruiseschepen