menu

Columbus

Columbus
Cruisemaatschappij Cruise & Maritime Voyages
Bouwjaar 1989
Brutoton 63.786
Lengte en breedte 245,6 meter lang, 32,23 meter breed
Passagiers 1400
Bemanning 600
Officiële website Columbus
Plaats recensieBekijk recensies (4)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
83.5
Totale gemiddelde

83.5/100

Service ( 87.5 )
Eten ( 82.3 )
Hutten ( 87.5 )
Entertainment ( 76.3 )
Prijs/kwaliteit ( 83.8 )

Beschrijving

Columbus is in 2017 in de vaart gekomen bij rederij Cruise & Maritime Voyages. Tot die tijd voer het schip onder de naam Pacific Pearl bij P&O Cruises Australia. Het schip heeft voornamelijk binnen- en buitenhutten. Er zijn 64 balkonhutten.

Vraag een offerte aan bij:

Nieuwsberichten


Miriam

Foto's

Recensies (4)

Kees van Vliet
Columbus 81.0
81.0

Ik heb van9 juli tot 21 juli 2018 een cruise gemaakt met de Columbus vanaf Amsterdam rondom Engeland met Schotland Ierland Frankrijk Amsterdam als bestemming.Dit is ons erg goed bevallen.Hutten waren goed je kon je eigen koffie en thee zetten.Mooie Havens aangedaan voor deze prijs.Eten en entertainment waren goed niets op aan te merken.Hut werd goed schoongemaakt. Prijs van de drankjes was acceptabel.Al met al wij waren zeer tevreden over dit schip voor herhaling vatbaar.Ook de ontscheping met tenders verliep soepel heb wel anders meegemaakt.Goede cruise maatschappij.Als je van rust houd een aanrader meeste cruises oudere Engelse passagiers waren erg vriendelijk.Heb veel cruises gemaakt met verschillende maatschappijen en deze komt bij mij op de derde plaats.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2018

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Prijs/kwaliteit
 • service
 • Bemanning vriendelijk en behulpzaam
Negatieve punten
 • Bij vertrek uit haven kwam er aanzienlijk veel rook en roet uit de schoorsteen op het dek en uiteindelijk op je kleren. het wassen van de kleding werd wel weer vergoed
Geplaatst op 23 juli, 2018 10:17
A.Verlaan
Columbus 91.0
91.0

Eind juli begin augustus 2018 cruise gemaakt van 15 dagen met de Columbus van Amsterdam via Gibraltar naar de Canarische eilanden, Madeira en tot slot Lissabon. Wat een prachtige ervaring prima eten geweldig entertainment zeer vriendelijk en behulpzaam personeel, ruime buitenhut het ontbrak aan niets. Vanwege de zomervakantie waren er ook 100 kinderen aan boord waar dit schip niet voor is ingericht, dit gaf bij sommige passagiers wat irritatie zwembaden werden na enkele dagen verdeeld voorzijde kinderen achter de volwassenen.
De crew ging hier goed mee om er is gewoon niets speciaal voor kinderen dat was het enige minpunt. We gaan zeker opnieuw met deze maatschappij mee, ik heb wel begrepen dat het vertrek en aankomst in Amsterdam geschrapt is vanwege de toeristen belasting die Amsterdam zo nodig moet heffen, jammer

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2018

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Prijs/kwaliteit
 • service
 • entertainment
Negatieve punten
 • niet geschikt voor kinderen
Geplaatst op 30 december, 2018 15:33
peter
Columbus 70.8
70.8

Van 06-05-2019 tot 16-05-2019 een cruise van 11 dagen rondom Engeland gemaakt met bezoek aan de Britse eilanden met de Columbus .
We hebben een prima reis gehad met oudere gasten op een wat ouder schip dat wel goed gerenoveerd is. Goede hutten met dito hut steward , een van de beste die we op al onze cruises (15 ) gehad hebben . Het eten was minder, iedere dag dezelfde rauwkost salades en warme groenten, boontjes en worteltjes, uit de diepvries , soepen die niet op smaak waren en het ergste vonden wij de smerige wijnglazen die wij kregen in de verschillende bars en restaurants en tot 5 keer terugstuurden . Daarna was er waarschijnlijk een briefing geweest , want ineens hadden we wel schone glazen overal .
Verder waren de drankenprijzen hetzelfde als bij de kroeg om de hoek en dat hebben we wel eens anders meegemaakt (Royal Caribbean ) en waren de fooien redelijk, 6 pond per dag als je voorruit betaalde
Verder hadden wij rechtstreeks bij de maatschappij geboekt wat zo'n 250 euro p.p voordeliger was als bij Kras .
Er moest 4 keer getenderd worden en dat ging over het algemeen goed , ondanks dat er wachttijden ontstonden omdat er toch mensen meegingen die zeer slecht ter been waren .
Entertainment was niks speciaals , eigen personeel dat wat danspasjes geleerd heeft en wat aankomende zangamateurs goed bedoeld en het kijkt. Bruce Thomson was leuk .

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2019

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • hutservice,
 • drank prijzen
 • fooien
Negatieve punten
 • veel dezelde maaltijdingredienten
 • vuile glazen
 • matig entertainment
Geplaatst op 23 juni, 2019 09:10
Bas van de Ven
Columbus 91.0
91.0

Een schip waar je je welkom voelt. Helaas reis voortijdig afgebroken ivm schade na afvaart in Amsterdam.
Jammer dat daardoor in Ijmuiden het schip gecontroleerd moest worden en uiteindelijk de cruise werdt beëindigd, Respect voor de maatschappij, over de afhandeling en schadeloosstelling, maar niet voor de Nederlandse hostess. Nadat rond middernacht de kapitein in het Engels vertelde dat wij terug moesten, werd dit binnen twee minuten vertaald door de Duitse hostess. De (slechte) Nederlandse vertaling volgde pas ruime tijd later (terwijl wij weer sliepen) nadat deze dame uit haar bed gehaald was op aandringen van enkele Nederlandse passagiers.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • De voortijdige stop van de cruise is ruimschoots gecompenseerd, door volledige terugbetaling reissom en ruime korting op volgende cruise
Negatieve punten
 • helaas geen gewoon brood bij het zeer uitgebreide ontbijt
 • de Nederlandstalige hostes kan beter thuis blijven.
Geplaatst op 5 juli, 2019 16:42

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Advertentie

Zoek op zeecruise-rederij

Zoek op cruiseschip

Zoek op riviercruise-rederij

Zoek op riviercruiseschip

Advertentie

Captain Cruise Banner

Laatste nieuws Cruisereiziger.nl

Laatste recensies

Top cruiseschepen