menu

Columbus

Columbus
Cruisemaatschappij Cruise & Maritime Voyages
Bouwjaar 1989
Brutoton 63.786
Lengte en breedte 245,6 meter lang, 32,23 meter breed
Passagiers 1400
Bemanning 600
Officiële website Columbus
Plaats recensieBekijk recensies (3)

Algemene waardering

Bekijk beoordelingen
89.7
Totale gemiddelde

89.7/100

Service ( 88.7 )
Eten ( 93.3 )
Hutten ( 88.7 )
Entertainment ( 88 )
Prijs/kwaliteit ( 90 )

Beschrijving

Columbus is in 2017 in de vaart gekomen bij rederij Cruise & Maritime Voyages. Tot die tijd voer het schip onder de naam Pacific Pearl bij P&O Cruises Australia. Het schip heeft voornamelijk binnen- en buitenhutten. Er zijn 64 balkonhutten.

Vraag een offerte aan bij:

Nieuwsberichten


Miriam

Foto's

Recensies (3)

Kees van Vliet
Columbus 81.0
81.0

Ik heb van9 juli tot 21 juli 2018 een cruise gemaakt met de Columbus vanaf Amsterdam rondom Engeland met Schotland Ierland Frankrijk Amsterdam als bestemming.Dit is ons erg goed bevallen.Hutten waren goed je kon je eigen koffie en thee zetten.Mooie Havens aangedaan voor deze prijs.Eten en entertainment waren goed niets op aan te merken.Hut werd goed schoongemaakt. Prijs van de drankjes was acceptabel.Al met al wij waren zeer tevreden over dit schip voor herhaling vatbaar.Ook de ontscheping met tenders verliep soepel heb wel anders meegemaakt.Goede cruise maatschappij.Als je van rust houd een aanrader meeste cruises oudere Engelse passagiers waren erg vriendelijk.Heb veel cruises gemaakt met verschillende maatschappijen en deze komt bij mij op de derde plaats.

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2018

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Prijs/kwaliteit
 • service
 • Bemanning vriendelijk en behulpzaam
Negatieve punten
 • Bij vertrek uit haven kwam er aanzienlijk veel rook en roet uit de schoorsteen op het dek en uiteindelijk op je kleren. het wassen van de kleding werd wel weer vergoed
Geplaatst op 23 juli, 2018 10:17
A.Verlaan
Columbus 91.0
91.0

Eind juli begin augustus 2018 cruise gemaakt van 15 dagen met de Columbus van Amsterdam via Gibraltar naar de Canarische eilanden, Madeira en tot slot Lissabon. Wat een prachtige ervaring prima eten geweldig entertainment zeer vriendelijk en behulpzaam personeel, ruime buitenhut het ontbrak aan niets. Vanwege de zomervakantie waren er ook 100 kinderen aan boord waar dit schip niet voor is ingericht, dit gaf bij sommige passagiers wat irritatie zwembaden werden na enkele dagen verdeeld voorzijde kinderen achter de volwassenen.
De crew ging hier goed mee om er is gewoon niets speciaal voor kinderen dat was het enige minpunt. We gaan zeker opnieuw met deze maatschappij mee, ik heb wel begrepen dat het vertrek en aankomst in Amsterdam geschrapt is vanwege de toeristen belasting die Amsterdam zo nodig moet heffen, jammer

Vertrekmaand

Juli

Vertrekjaar

2018

Bestemming

West-Europa

Positieve punten
 • Prijs/kwaliteit
 • service
 • entertainment
Negatieve punten
 • niet geschikt voor kinderen
Geplaatst op 30 december, 2018 15:33
Bas van de Ven
Columbus 97.2
97.2

De cruise bedoeld om de Noorse Fjorden te zien is helaas voortijdig beëindigd i.v.m. problemen die waren ontstaan door beschadiging aan het roersysteem na contact met iets in Amsterdam. Wij denken dat deze de kade geraakt heeft i.v.m. de sterke wind bij afvaart. De afhandeling aan boord door het personeel, de schadeloosstelling door de maatschappij echt super. een 10 waard. Helaas de Nederlandse hostes aan boord, echt heel matig. Jammer. De boeking van de vervangende cruise via Kras, helaas zeer moeizaam. Ik mocht de boeking van onze kennissen niet gelijk doen, dat mocht niet. i.v.m. de wet op privacy ???? Resultaat nu hebben we een cruise geboekt waar wij op verschillende dekken zitten en niet weten of wij bij elkaar aan tafel kunnen.

Vertrekmaand

Mei

Vertrekjaar

2019

Bestemming

Noord-Europa

Positieve punten
 • Kwaliteit hutten
 • Personeel
 • Schadeloosstelling via CMV
Negatieve punten
 • Nederlandse Hostes
 • Kras wat betreft boeking
Geplaatst op 16 juni, 2019 19:42

Plaats jouw recensie

Vrij zoeken

Advertentie

Zoek op zeecruise-rederij

Zoek op cruiseschip

Zoek op riviercruise-rederij

Zoek op riviercruiseschip

Advertentie

Captain Cruise Banner

Laatste nieuws Cruisereiziger.nl

Laatste recensies

Top cruiseschepen